שלום במערת הסלע

בתוך מציאות של מלחמה יותר משנה וחצי, המילה "שלום" היא מילה שהפכה כמעט לחלום.
לכן כשנתקלנו בסיפור הזה שנכתב בתוך תקופת המלחמה על ידי ילדה, לא יכולנו להתעלם מהקריאה הפשוטה ומלאת התום שלה, בשמה ובשם ילדים וילדות נוספים, לסיים את המציאות הבלתי נפסקת של מלחמות.
בלי קשר לעמדות פוליטיות ולמחשבות על המציאות הבלתי נתפסת והאפשרויות לשינוי, אנחנו רואות חשיבות בעצם העמדת הערך הזה כחלק מסט הערכים שאנחנו שואפים ושואפות אליו.
במשנה נכתב: "לא מצא הקדוש ברוך הוא כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום" (רבי שמעון בן חלפתא עוקצין פרק ג משנה יב). השלום ביהדות הוא הברכה העמוקה ביותר להשגת כל השלמויות, הוא הבסיס והוא הכלי לכל הטוב.

בשיעור נקרא סיפור שכתבה ילדה בשם טליה אבן זהר על שלום. את הסיפור היא כתבה במסגרת תחרות כתיבה לילדים ולילדות שֶׁל בֵּית אָבִי חַי, "כְּרָאמֵל" וְ"אָדָם צָעִיר". הסיפור זכה במקום השלישי והתגובות אליו, בעיקר של ילדים וילדות היו מרגשות. גם אנחנו אהבנו את הסיפור. פנינו לאביה של טליה שנתן אישור בשמחה לעשות בו שימוש עבור ילדים וילדות אחרים. הקריאה המשותפת בסיפור משולבת בפעילויות יצירה אשר משתפות את הכיתה באופן חווייתי דרך משימות כיתתיות של ציור, כתיבה ומוזיקה. באמצעות הפעילויות והשאלות שנעלה בעקבותיהן נוכל לדבר על נושאים שונים שעולים בסיפור, ועל המושג שלום.

איור: ליאור וקסלר