טקסטים עם אג'נדה | עמותת קדמה לשוויון בחינוך | 29.01.2019
0 צפיות | אין תגובות
כשמתחילים לחקור את נושא ההגדות, גם המסורתיות וגם האלטרנטיבות מגלים שזה מעיין נובע ושופע של אפשרויות. אספנו מספר אפשרויות נחמדות ומגוונות שמעניין לשאוב מהן השראה אפילו אם מחליטים להישאר עם ההגדה המוכרת.
- ההגדה החברתית:
ההגדה מבקשת להאיר סוגיות חברתיות שונות באמצעות החיבור בין הטקסט העתיק וטקסטים מודרנים. בעריכת: הרב נאוה חפץ, מנהלת חינוכית בשומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם. לקריאת ההגדה - ההגדה האתיופית:
הגדה שמשלבת את הסיפור העתיק על יציאת מצרים עם הסיפור המודרני על יציאת יהודי אתיופיה לישראל דרך סודן. את ההגדה הכין הרב מנחם ולדמן, ראש מכון שבות עם, מכון לזהות יהודית הפועל, בין היתר, למען עליית יהודי אתיופיה וחיזוק זהותם היהודית. לקריאה נוספת על ההגדה - "והיא שעמדה" – הגדה של פסח עם מדרש נשי חדש:
הגדה שמשלבת מדרשים של נשים מגוונות בחברה הישראלית המבקשות לבחון את רעיון החירות באמצעות שאלת חירותן של נשים, אז והיום. נבחנת בהם מידת החירות והשעבוד למוסכמות חברתיות, לסדרי החברה ולעצמנו. דמויות נשים מוחזרות לסיפור יציאת מצרים, אליהן מצטרפות נשים מובילות מההיסטוריה היהודית, המקבלות מקום והכרה. לקריאת ההגדה - ההגדה של התנועה הרפורמית:
תוכלו למצוא בה באור להגדה המסורתית והנחיות לעריכת ליל הסדר. כמו כן אפשרות לערוך
את הסדר המשפחתי על ידי שזירת קטעי הגות ושירה עברית, פעילויות לילדים ומאמרים קצרים מעניינים שמשתלבים בהגדה המסורתית. לקריאת ההגדה - ההגדה הקיבוצית:
זוהי הגדה קריאה ומובנת לכל, ובמרכזה הסיפור המקראי בדבר הירידה למצריים, השעבוד, היציאה מעבדות לחרות והחזרה לארץ לאחר שנות הנדודים במדבר. הנוסח הוא מסורתי ומודרני גם יחד, יהודי וישראלי. בנוסף לטקסטים שבגוף ההגדה, מובאים בשוליים הסברים והארות, שירים ודברי מדרש, המפרשים ומרחיבים את גוף ההגדה. לכתבה על ההגדה הקיבוצית